Wat is affiliate marketing

Wanneer u een website of een blog heeft wat vaak wordt bezocht, dan kunt u met deze website geld verdienen door gebruik te maken van affiliate marketing. Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing die zich vooral bezig houdt met advertenties voor producten op websites te plaatsen. Bedrijven zijn bereid om voor deze advertentieruimte te betalen. De hoogte van het geldbedrag hangt af van het aantal bezoekers dat uw website heeft.
wat is affiliate marketing

Affiliate marketing, hoe werkt het

Als ik het heb over advertenties plaatsen dan denkt u waarschijnlijk aan een banner of afbeelding. Maar het is ook mogelijk om te adverteren door een tekstlink te plaatsen naar de adverteerder als u het over een bepaald product heeft. Wanneer iemand op de advertentie of tekstlink klikt en een product of dienst aanschaft, dan verdient u hier een commissie over. Op deze manier kunt u zeer gemakkelijk inkomsten genereren.

Affiliate advertentie aanbieders

Er zijn tegenwoordig verschillende advertentie aanbieders te vinden waar u gebruik van kunt maken om advertenties te plaatsen op uw site. De grootste en meest bekendste advertentie aanbieder op het internet is Google Adsense. Google Adsense is een onderdeel van Google en zorgt voor reclame op uw site.

Als u affiliate wilt worden van een adverteerder dan kunt u hiervoor terecht bij een aantal aanbieders waar bedrijven zich hebben aangemeld. Enkele namen op dit gebied zijn Paypro, Zanox en tradedoubler. U meldt zich aan bij deze aanbieders, kiest het affiliate programma en u kunt aan de slag. Natuurlijk moet uw website wel nog beoordeeld worden door hun voordat u aan de slag kunt.

Tips en valkuilen voor affiliate marketing

Als u gebruik wilt maken van affiliate marketing dan het belangrijk dat het onderwerp en de tekst op uw website past bij het product wat u wilt verkopen. Dit wordt bedoeld met goede content. Mensen zijn niet snel geneigd om zomaar een product te kopen wanneer er een advertentie op uw site staat. Zeker als de advertentie helemaal niets te maken heeft met de website zelf.
Door bijvoorbeeld een artikel te schrijven over het product van de advertentie zijn mensen sneller bereid om dit product te kopen.

Beschrijf het product dat u wilt verkopen op de site en plaats hierbij een advertentie over dit product. Deze vorm van affiliate marketing wordt vaak gebruikt en werkt over het algemeen zeer goed. Door de teksten zelf te schrijven past de tekst beter bij uw website en bij de doelgroep. Als u bekend bent met het product dat u aanbiedt, kunt u het affiliate product nog beter beschrijven.

Toch zijn er ook een aantal valkuilen waar vooral beginners mee te maken hebben. Veel beginners kopen namelijk een goedkope website in zonder veel bezoekers.Dit wordt een “starter website” genoemd. Hierna gooien zij een beetje inhoud op de website en spammen ze de site vol met advertenties om hierdoor zo veel mogelijk inkomsten te genereren. Maar dit heeft een averechts effect. Door de grote hoeveelheid van advertenties willen bezoekers de site zo snel mogelijk verlaten en hierdoor klikken zij niet op de advertentie. Advertenties op uw site kunnen dus voor inkomsten zorgen, maar te veel advertenties heeft juist een averechts effect.

Wilt u ook een affiliate website?

Dat kan en dit is helemaal niet zo moeilijk. U kunt een bestaande website overnemen of u kunt er een laten maken over een bepaald onderwerp. Dit onderwerp kunt u zelf kiezen. Met een eigen affiliate website wilt u graag veel bezoekers en het liefst bovenaan de zoekmachines staan. Daarom is het belangrijk om als onderwerp voor uw affiliate website een specifiek doel te kiezen, een zogenaamde niche. Een website over kinderspeelgoed is zeer breed. Buitenspeelgoed is beter, maar een website over een elektrisch skateboard kopen is nog veel beter.

Affiliate website kopen of laten maken?

Als u een affiliate website wilt kopen kijk dan eens in onze webshop.
Wilt u liever een affiliate website laten maken neem dan contact met ons op door het sturen van een email of kijk eens bij onze partner Euroracers voor een affiliate website op maat.

error: Content is protected !!