Wat is virtueel vastgoed?

Als u Google gebruikt om antwoord te vinden op de vraag ”Wat is virtueel vastgoed”, dan vindt u de volgende definitie in Google over Virtueel Vastgoed, ook wel Virtual Real Estate genoemd: “Virtual Real Estate is online property, including domain names, websites and online services”. Vooral in Nederland is het moeilijk om meer informatie te vinden over Virtueel Vastgoed omdat niemand zijn Virtuele Vastgoed geheimen wilt delen.
virtueel vastgoed

Waarom heet het dan Vastgoed?

Waarschijnlijk bent u wel bekend met het feit dat als u vastgoed bezit, zoals een appartement, dat u hiermee inkomsten kunt genereren. U kunt een appartement kopen en verhuren. De huurinkomsten kunnen een mooie aanvulling op uw inkomen zijn. Bovendien kan een appartement ook in waarde stijgen.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor het bezitten van een website, een domeinnaam of een app voor de mobiele telefoon. Met een website kunt u inkomsten genereren door producten te verkopen, door affiliate afspraken en met advertenties. En zo zijn er nog meer mogelijkheden hoe u met een website geld kunt verdienen.

De waarde van virtueel vastgoed

Een website kan ook in waarde stijgen net als een appartement. En net als appartementen kunt u de website voor een lage prijs inkopen en voor een hoge prijs verkopen. De waarde van een website wordt onder andere bepaald door het aantal bezoekers dat de site heeft. Zodra een website meer bezoekers krijgt, wordt een website ook automatisch meer geld waard. De waarde van de website wordt ook beoordeeld op de potentie van de website. Kan de site nog verbeterd worden of heeft de website zijn maximum al behaald?

Tot slot kunt u, net als met een appartement, uw website verhuren. Domeinnamen kunnen namelijk voor een vaste prijs verkocht worden, maar ze kunnen ook worden verhuurd. Door een domein in te kopen en daarna voor een vast bedrag per jaar te laten verhuren, kunt u gemakkelijk inkomsten genereren.

De waarde van domeinnamen

Een domeinnaam kan verkocht worden aan de hoogste bieder. Hier zijn voorbeelden genoeg van. Zo is insurance.com in 2010 verkocht aan de hoogste bieder voor 35,6 miljoen dollar. Verder kunnen de prijzen van domeinnamen enorm veel verschillen. Des te bekender de website is, des te meer waard de site is. Vaak zijn de duurste domeinnamen, ook meteen hele simpele namen die iedereen op de wereld kan gebruiken. Daarom staan domeinnamen als Hotels.com, Internet.com en Fund.com in de lijst van top 10 duurste domeinnamen. Deze domeinnamen maken al veel winst doordat veel mensen de sites bezoeken en hebben een zeer hoge potentie omdat deze websites in de toekomst ook veel bezoekers zullen blijven hebben.
De waarde van Virtueel Vastgoed wordt dus niet alleen bepaald door het aantal bezoekers, maar ook op de potentie van de website en op de winst die de website maakt.

error: Content is protected !!